Massage in je eerste trimester

Tijdens je eerste trimester mag je zeker niet stevig gemasseerd worden. Je lichaam is bijzonder hard aan het werk en een massage waarbij een hoop afvalstoffen vrijkomen kan erg vermoeiend zijn in deze periode. Nog veel belangrijker is het feit dat die afvalstoffen ook je baby'tje bereiken en dat kleintje kan in deze fase te veel moeite kan hebben om zo'n plotse lading te verwerken.
Natuurlijk ben je alsnog meer dan welkom tijdens je eerste en o zo vermoeiende trimester!
Je mag dezelfde heerlijk ontspannende setting en warmte verwachten, speciaal voor jou gecombineerd met nog zachtere aanrakingen. In slaap vallen is bijna gegarandeerd. 


Massage van je voeten

Opgezwollen, vermoeide of zelfs pijnlijke voeten horen bijna standaard bij een zwangerschap. Een goede voetmassage kan dan natuurlijk enorm veel deugd doen. Toch weten we vanuit de voetreflexologie dat we best een beetje voorzichtig zijn. Het punt op je voeten dat in verbinding staat met je baarmoeder wordt dan ook zeker niet gestimuleerd.
Geniet tijdens je zwangerschap vooral van een zachtere, vochtafdrijvende aanraking van je voeten.


Contra-indicaties

Bij ziekte word je niet gemasseerd. Uiteraard om besmetting te voorkomen, maar ook omdat de vrijgekomen afvalstoffen je in eerste instantie nog wat zieker en vermoeider kunnen maken. Over een ontsteking mag eveneens niet gemasseerd worden, dus vermeld het steeds op voorhand als de kans bestaat dat je ergens een ontsteking hebt.

Bij twijfel raadpleeg je eerst je arts of gynaecoloog.


zwangerschapsmassage

9 maanden lang doet jouw lichaam het meest magische wat het kan: een mensje creëren. 
Je beleeft een mooie, maar ook intensieve periode met veel emoties, vermoeidheid, kleine en grotere ongemakken. 

En dat lichaam, dat de best mogelijke zorg draagt voor je baby, vraagt nu meer dan ooit om zelfzorg. 

Een goede massage werkt zo helend, maar kan zeker een zwanger lichaam helpen om balans terug te vinden. Letterlijk en figuurlijk, want niet alleen spieren, ook emotionele spanningen komen los. 

Daarnaast voel niet alleen jij die ontspanning, ook je baby ontspant tijdens de massage. Jullie genieten allebei van een betere bloedcirculatie en zuurstoftoevoer, van minder stress en meer oxytocine (ook wel eens het gelukshormoon genoemd).

Je zwangere lichaam heeft specifieke behoeften. 

Ik ben dan ook spaarzaam met essentiële oliën, maar juist kwistig met malse kussens en extra zachte aanrakingen. 
De focus ligt meestal op het verlichten van zware benen en nek-, rug en bekkenklachten, maar jij geeft natuurlijk aan waar je behoefte aan hebt.

Je vandaag laten masseren is jezelf en dat mooie, zwangere lichaam wat extra liefde en ondersteuning geven.

Je bent zo ongelooflijk hard welkom!

Maak een gratis website.